SeparatorLedsClock logo
Menu Shadow
Menu Shadow

Lehetőségek

A LED's CLOCK építészeti- és belsőépítészeti alkalmazásának európai szintű ipari formavédelme már folyamatban van. Különböző bel- és kültéri alkalmazásai lehetségesek. Egyaránt működőképes lehet közterek ikonikus jeleként, vagy közösségi belső terek súlypontját képező térelem részeként. A tekintetet magához vonzó adottsága miatt térszervező erejét érdemes kihasználni, jól látható helyen elhelyezni, igényes burkolatba integrálva hangsúlyozni. Kiegészíthető a berendezés egy rádiós vevőrendszerrel, mely segítségével a készülék folyamatosan a pontos időre áll rá, így biztosítható manuális beállítás nélkül is állandó pontosság.

Magyarországon egyedülálló módon alkalmazott technológiával készült óra működik Visegrádon a Royal Club Hotel lobbyjában. Ez a megoldás egy speciális belsőépítészeti alkalmazása a bináris kijelzésen alapuló óraszerkezetnek. Itt a lobby faburkolatába integrált, egyedi technikával olvasztott üvegtömbök villannak fel percről-percre változó konfigurációban. Összesen egy 100W-os izzónak megfelelő átlagfogyasztással, néhányszáz LED biztosítja a kristályok megfelelő megvilágítását.

kép

Közterületen óriás kijelzők felépítése is lehetséges a LED's CLOCK segítségével. Ebben az esetben több ezer LED-del biztosítjuk a megfelelő fényerőt. Amennyiben nappali üzemmódban is működtetni akarjuk a berendezést, az indirekt, vagy hátvilágított jelleg nem jöhet szóba. Ebben az esetben mindenképp látszó fénypontok sokaságát kell alkalmaznunk. A fényelemek hordozó felülete lehet egy megfelelő összeállításban rendelkezésre álló árnyékoló szerkezet, de külön erre a célra kifeszített rozsdamentes acél sodronyból készült háló is megfelel, mely a legkevésbé takarja majd az épületet.

kép

Egyedi építészeti megoldások esetén a tervezővel karöltve lehet az építészeti koncepcióba integrálni a LED's CLOCK megfelelő alkalmazását. Szoros együttműködéssel teljesen egyéni megoldások is szóba jöhetnek. Például egy irodaház ablakainak, mint rendszerben lévő fénypontoknak megvilágításával létrehozható az időjelző. De éjszakai viszonylatban egy épület falára, vagy épp jó rálátással bíró padló felületre eltérő színekkel kivetítve is megvalósítható az „óra”. Ezek a megoldások egyedi tervezést igénylő elképzelések, melyek kidolgozására konkrét megbízás esetén kerül sor.

kép

Otthoni felhasználást is lehetővé teszi a LED's CLOCK. Fejlesztés alatt van a visegrádi prototípus kicsinyített változata, mely asztalon, vagy falon helyezhető el. A berendezés 230V-os hálózati csatlakozást igényel, de akkumulátoros változata is megvalósítható.

Separator
© Archidea Kft. | Generated: 2018-02-22 23:08:27 | Weboldal készítés