SeparatorLedsClock logo
Menu Shadow
Menu Shadow

Müködési elve

A LED's CLOCK játékra hív bennünket! LED-es megvilágítású fényelemek az idő múlását percenként követve mutatják a pontos időt. Az idő számítása 6-os, 12-es számrendszerben történik, ám ennek kijelzését az óra bináris számrendszerben (kettes számrendszer, mely a 0-t és az 1-est tartalmazza) közvetíti a világító, vagy nem világító elemek segítségével. A LED’s clock agyát egy mikoprocesszor képezi, mely órajellel szinkronizált üzenetekkel ad parancsot a LED csoportoknak.

A rendszerbe állított elemekről leolvasható a pillanatnyi óra és percállás. Elég ehhez, hogy összeszámoljuk az egyes és tízes helyiértékeken éppen világító kristályokat. Nincs egyszerű dolgunk, és elsőre inkább bonyolultnak tűnik a helyzet, ám a működés elvének tisztázása után kifejezetten élvezetes logikai játék áll rendelkezésre. A felvillanó elemek mindig más pozícióban jelennek meg, ezzel teszik érdekessé a megfigyelést.

Léteznek egyszerűbb és bonyolultabb kijelzési metódusok, igazán bináris rendszerek, melyekben az egyes világító elemek nem azonos értékkel „számítandók át”. Ezek köztéri alkalmazása viszont komoly fejtörést okozhat, mivel egyesek azt vélhetik, hogy csupán dekorációról, vagy egy interaktív műalkotásról van szó, és nem derül ki egykönnyen, hogy időjelzővel.

Hamarosan bemutatunk néhány jelenleg fejlesztés alatt lévő extrém működési koncepciót is.

Kellemes időtöltést! LED's CLOCK!

Separator
© Archidea Kft. | Generated: 2018-02-22 23:09:10 | Weboldal készítés